Hoe blijf je productief tijdens het thuis werken?

In de afgelopen jaren zijn we met zijn allen steeds meer gaan thuiswerken. En niet zonder goede reden. Thuiswerken is namelijk voor veel mensen ontzettend praktisch én effectief voor de werkgever. Mensen werken op hun eigen tempo en voelen minder druk van collega's. Dit resulteert in veel gevallen tot een betere werkdag. Thuis kun je veel kleine dingen doen om je productiviteit nog iets te verhogen. Om je een beetje op weg te helpen staan in deze tekst drie tips om alles uit je werkdag te halen.

1. Maak een kantoor aan huis 

Één van de meest effectieve tips voor het behalen van een productieve werkdag is het inrichten van een eigen kantoor aan huis. Wanneer je thuis op de bank probeert te werken word je hoogstwaarschijnlijk snel afgeleid, en dat wil je natuurlijk vermijden. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een kamer in huis als kantoorruimte te gebruiken, maar er is nog een andere optie. Het zogenoemde tuinkantoor is een huisje in je tuin dat speciaal is ontworpen als kantoorruimte. De perfecte balans tussen thuiswerken én toch op kantoor aanwezig zijn. 

2. Plan 's ochtends je dag in 

Het is belangrijk om te weten wat je dagelijks moet doen. Neem daarom iedere ochtend de tijd om een schema op te stellen. Zo weet je precies wat de belangrijkste taken van de dag zijn en wat je eventueel nog naar morgen zou kunnen verzetten. Het maken van een duidelijk schema kan stress voorkomen en zorgt ervoor dat je minder snel belangrijke afspraken zult vergeten. 

3. Neem een lunchpauze 

Tijdens kantooruren krijg je een lunchpauze, maar wanneer je thuiswerkt moet je dit zelf bijhouden. En veel mensen willen dan de lunch nog weleens overslaan, bijvoorbeeld omdat ze druk zijn of het simpelweg zijn vergeten. Maar de lunch is een zeer belangrijke maaltijd en zorgt ervoor dat je geconcentreerd blijft op je werk. Neem daarom vooral de tijd om te genieten van een lekkere lunch, zodat je daarna weer volop aan de slag kunt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *