Het bestrijden van de eikenprocessierups

Nog niet zo lang geleden hadden we nog nooit van de eikenprocessierups gehoord, maar tegenwoordig kunnen we niet meer om dit kleine beestje heen. Het bestrijden van de processierups is dan ook ongelooflijk populair. Gelukkig hoef je niet langer te wachten tot de eikenprocessierups de bomen in jouw tuin heeft overgenomen. Met de hulp van een professioneel bestrijdingsbedrijf kun je de eikenprocessierups preventief bestrijden. Dit betekent dat je de bomen in jouw tuin kunt beschermen en kunt voorkomen dat je zelf slachtoffer wordt van de vervelende jeuk die de rups veroorzaakt. Om je goed te informeren staat in deze tekst alles wat je moet weten voor een effectieve bestrijding processierups.

Het probleem van de processierups

Voordat je de processierups gaat bestrijden, is het belangrijk om te weten waarom dit diertje zo'n grote plaag is in Nederland. De eikenprocessierups maakt zijn nesten graag in bomen. Dit is de reden waarom je in de zomermaanden zoveel bomen ziet die omringd worden door waarschuwingstape. Het is belangrijk om niet té dichtbij te komen. De eikenprocessierups heeft namelijk zogenoemde brandharen, die door de lucht kunnen worden vervoerd. Wanneer deze haartjes op jouw huid landen kunnen ze zorgen voor jeuk en irritatie. Daarnaast kunnen de haartjes ook zorgen voor problemen aan je luchtwegen of je ogen. Het is dus van groot belang om deze dieren effectief te bestrijden.

Hoe bestrijd je de eikenprocessierups?

Het is belangrijk om de bestrijding van eikenprocessierups over te laten aan professionele bedrijven. Deze bedrijven zijn namelijk voorzien van speciale kleding en veiligheidsvoorschriften. Dit betekent dat ze ten aller tijde hun huid en ogen kunnen afdekken, en niet direct in aanmerking kunnen komen met de brandhaartjes. Er zijn verschillende manieren om de processierups te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan het opzuigen van de diertjes of verbranding. Een professioneel bestrijder weet precies welke techniek het beste resultaat zal geven, en kan je tevens adviseren over eventuele nabehandelingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *