De meest populaire trends voor in de tuin 

Het wordt weer zomer! Dat betekent dat we met z'n allen veel tijd gaan doorbrengen in onze achtertuin. Het is daarom belangrijk dat je tuin aanvoelt als een verlengstuk van je woning. Een heerlijk plek waar je tot rust kunt komen en van de zon kunt genieten. Wanneer je nog niet helemaal over de perfecte tuin beschikt, kan het lastig zijn om keuzes te maken. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over de meest populaire trends op tuingebied. En twijfel je daarna nog steeds? Dan is het slim om een hovenier in Apeldoorn om advies te vragen. 

De natuur in balans houden

Vroeger was het helemaal hip om alle planten zoveel mogelijk in hun eigen hokje te plaatsen. Aan de linkerkant stonden de bloemen, aan de rechterkant was het terras. Maar tegenwoordig houden we meer van een natuurlijke balans in de tuin. Geen bloembakken meer, maar open bloemenperken. Planten en bloemen krijgen hier de kans om vrij te groeien en zich te vormen. 

Een plek voor bijen en vlinders

De tweede trend die we momenteel veel terugzien in de tuinen, is de ruimte voor dieren. En dan met name vlinders en bijen. Door middel van bijvoorbeeld insectenhotels zorgen veel mensen voor een tuin waarin insecten welkom zijn. Maar wist je dat je met de juiste bloemen ook veel bijen naar je tuin kan krijgen? Denk bijvoorbeeld aan het planten van Salie of Guldenroede. En de vlinder is dol op Lavendel. 

Een tuin die ook in de winter mooi blijft

Vroeger stond in de zomer je tuin volledig in bloei, terwijl in de winter alles koud en kaal werd. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer het geval. Integendeel zelfs. Er zijn prachtige planten en bloemen die ook in de winter prachtig zijn om naar te kijken. Het mooiste resultaat behaal je door winterplanten en zomerplanten met elkaar te combineren. Zo valt er altijd iets nieuws te zien in je achtertuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *